• صفحه اصلی
  • گالری
  • افتخارات
  • تماس با من
  • درباره من
  • فارسی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
علی صدوقی
  • صفحه اصلی
  • گالری
  • افتخارات
  • تماس با من
  • درباره من
  • فارسی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
علی صدوقی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

مقایسه نقوش فرش کاشان و تبریز

خرداد 4, 1401
صفحه اصلی مقایسه نقوش فرش کاشان و تبریز

مقایسه نقوش فرش کاشان و تبریز

در این متن قصد داریم به مقایسه تطبیقی نقوش فرش کاشان و تبریز بپردازیم. به همین جهت به توصیف و شرح نقوش فرش کاشان و تبریز پرداخته و وجوه شباهت و اختلاف این دو دسته فرش نفیس و ارزنده را در حیطه طرح و نقش به کار رفته در آنها گزینش و تحلیل خواهیم کرد.

سرزمین ایران یکی از مهم ترین مراکز تولید فرش در دنیا است و در ایران مراکز متعددی به تولید فرش های اصیل و نفیس مشغول هستند. از بین این مراکز کاشان و تبریز دو شهر مهم و اصیل در تولید فرش محسوب می شوند. هر کدام از این شهرها الگوها و طرح و نقش های مخصوص به خود را دارند که معمولا در بر دارنده مفهوم و داستان بخصوص، جالب، کهن و شنیدنی است. در این خصوص می توان نمونه هایی را عنوان کرد. به عنوان مثال درخت در این نقوش نماد حیات و زندگی است و هر کدام از انواع درختان نیز در بر دارنده مفهوم خاصی هستند. در ادامه درباره هر یکی از ویژگی های نقوش قالی ها به تفصیل سخن خواهیم گفت و فرش کاشان و تبریز را با هم مقایسه خواهیم کرد.

قالی کاشان  در مقایسه نقوش فرش کاشان و تبریز

کاشان یکی از مراکز اصلی تولید فرش در ایران است و امروزه چیزی حدود ۶۵ درصد از فرش ماشینی ایران و ۷۰ درصد صادرات فرش در جهان را به عهده دارد. قالی کاشان دارای چند طرح متعدد است. معروف ترین طرح و نقش قالی کاشان طرح لچک و ترنج است که از قدیم الایام در قالی های دستباف و اکنون در فرش های ماشینی و دستباف بسیار به کار می رود. این طرح زیبا و محبوب در دیگر شهرها مانند یزد، کاشمر و حتی کشور مصر مورد تقلید قرار گرفته است. در واقع کلیت این فرش به شهر های دیگر تسری پیدا کرده و تبدیل به معروف ترین و پرکاربردترین طرح قالی شده است. در ساختار این طرح گل و یا نقش گل مانند بزرگی وسط فرش نقش می بندد به نام ترنج و لچک ها به طور متقارن در چهار طرف قالی بافته می شوند. نظم هندسی در این طرح به دقیق ترین شکل ممکن رعایت می شود. لچک و ترنج ها انواع مختلفی مانند گل اسلیمی، ستاره هشت پر، بیضی اسلیمی، ستاره اسلیمی و… دارند که از طرح های مختلف اسلیمی، کاشی کاری ها و… تاثیر و الهام گرفته اند. بنابراین در مقایسه تطبیقی نقوش فرش کاشان و تبریز می توانیم بگوییم این طرح کلی به طرح فرش های تبریز نیز راه یافته و دیده می شود اما وجوه افتراقی در این نقوش دیده می شود.

به طور مثال از تصاویر نقوش فرش کاشان بر می آید که این فرش ها دارای نقوش ظریف تر و ریز تری هستند. و ترنج در فرش کاشان اغلب به شکل لوزی و یا بیضی شکل نقش می بندد و بافته می شود. اما در انواع مختلف فرش بافته شده در تبریز اوضاع فرق می کند.

نقوش فرش در مقایسه نقوش فرش کاشان و تبریز

دو نوع نقشی که در قالی های کاشان متداول تر هستند عبارتند از: 1. لچک و ترنج با نگاره های اسلیمی و گل های ختایی 2. نقش اصهانی یا شاه عباسی

اگر بخواهیم از معروف ترین نقشه فرش کاشان صحبت کنیم، باید بگوییم که لچک ترنج با رنگ لاکی معروف ترین نقشه فرش کاشانی است.

از نقاط ضعف نقشه قالی کاشان می توان به این مسئله اشاره کرد که نقش های آن تکراری و یکسان است و خلاقیت و نوآوری در آن کم است. رنگ نخ این قالی ها نیز خارجی است و عده محدودی از تجار کاشانی از نخ هایی با رنگ های طبیعی قالی می بافند.

فرشبافان کاشانی علاقه بسیاری به بافتن طرح های گلدار منحنی مانند طرح هاي شاه عباسي، لچك و ترنج، شاه عباسي، افشان، گلداني سر تا سري، طرح درختي در زمينه محراب، هندسي جوشقاني، گلداني حاج خانمي، منظره بافي همچنين چهره بافي دارند.

در ادامه مقایسه تطبیقی نقوش فرش کاشان و تبریز باید گفت کهطرح دیگری که از طرح های فرش کاشان به شمار می رود، طرح افشان است. در طرح افشان خبری از ترنج میانه ی فرش نیست و بعد از حاشیه ی قالی، نقوش گل ها به طور پراکنده و افشان بافته می شوند. فرش های نامتقارن تری بین نقوش فرش کاشان وجود دارد مانند طرح گلدانی و درختی که نقش گل و گیاهی بر قالی زده می شود و تقارن به خصوصی ندارند. یا از این جمله است طرح محرابی که در یک سمت قالی طرحی مشابه محراب شکل می بندد. در مقایسه تطبیقی فرش کاشان و تبریز جالب توجه است که اغلب این نقوش نامتقارن در فرش های کاشان دیده شده و اکثر قالی های تبریز دارای نقوش هندسی و متقارن هستند.

نقش گلدانی و درختی

فرش تبریز

تبریز نیز از قدیمی ترین و اصیل ترین مراکز بافت قالی در دنیا است تا جایی که از طرف شورای جهانی صنایع دستی عنوان «شهر جهانی فرش» را به دست آورده است. فرش تبریز نیز نمونه ها و الگوهای مختلفی از نقش و بافت دارد. یکی از معروف ترین نقوش فرش تبریز طرح سالاری است.

نقشه سالاری که اولین بار استاد سالاری، طراحی آن را برعهده داشت، در ابتدا اختصاص به فرش هایی داشت که تعداد رج آنها از 50 بیشتر باشد. اما با توجه به نرخ بالای فرش، امروزه این طرح بر روی قالی هایی با چهل رج نیز بافته می شود.

طرح سالاری نیز از اسلوب لچک و ترنج پیروی می کند و طرح های درشت تری روی این قالی نقش می بندد. این نقوش که به شکل برگ و گل هستند تمام فرش را پر می کنند و یک طرح پر نقش و نگار، متقارن و جذاب دارند. همچنین طرح هریس در فرش تبریز بسیار معروف است که با توجه ترکیب هندسی خیره کننده اش جذابیت بالایی دارد و این نظم و تقارن قابل مقایسه با نقوش لچک و ترنج کاشان است. این الگو به دلیل اینکه توسط بومیان منطقه هریس در استان آذربایجان شرقی بافته می شود به این نام معروف است. سه رنگ مسی، کرم و مشکی رنگ اصلی و غالب این نقشه هستند.

طرح علیا:

یکی دیگر از طرح های بسیار پرطرفدار قالی تبریز، نقش علیا است. به دلیل طراحی چشم نواز و خاص، نقش علیا، از جمله گزینه های مناسب برای خانه عروس می باشد. این طرح در میان اروپاییان نیز طرفداران بسیار زیادی دارد و از پرفروش ترین نقشه ها در قاره سبز است.

طرح نامی:

اگر به دنبال فرشی متفاوت هستید که در عین سنتی بودن، نقوشی متفاوت بر روی آن بافته شده باشد بهتر است این طرح را انتخاب کنید که به زیر خاکی نیز شهرت دارد.

جام و ظرف نقش های اصلی این طرح هستند که به صورت قرینه بافته می شوند. بژ، زیتونی و سدری سه رنگ اصلی این فرش اند که زیرخاکی بودن این نقش را دو چندان می کنند.

طرح گنبد:

اگر عاشق طیف رنگ آبی و لاکی هستید، بهترین طرح برای شما طرح گنبد فرش های تبریز است. اما باید دانست که در مقایسه تطبیقی نقوش فرش کاشان و تبریز این فرش از جمله فرش های گران قیمت است. زیرا چله کشی این نقشه با الیاف ابریشمی انجام می شود و در نتیجه از استقامت بالایی برخوردار است. تعداد رج این قالی به عدد 50 می رسد. به همین دلیل جزئیات نقش ها با وضوح بیشتری دیده می شوند و فرش نیز تراکم بالایی دارد.

ترنج در انواع فرش تبریز معمولا به شکل گرد و دایره ای است. این نیز نکته دیگری است در مقایسه تطبیقی نقوش فرش کاشان و تبریز.

در مقایسه تطبیقی نقوش فرش کاشان و تبریز نکته ی دیگری نیز مورد توجه است و آن این که در فرش های تبریز رنگ های به کار رفته تنوع بیشتری دارند و اما اکثر نقوش فرش های کاشان در رنگ های لاکی، کرم و سرمه ای بافته می شوند. و در کل می توان گفت رنگ های به کار رفته در فرش تبریزی بسیار شاد هستند و نشان از فرهنگ این مرز و بوم دارد. از دیگر سو به نظر می رسد در طرح و نقش به کار رفته در فرش کاشان، خصوصا در طرح ترنج و لچک نظر به طرح جلد کتب قدیمی و یا کاشی کاری های آن زمان ها بوده است. در نتیجه این نقش که ریشه در کاشان دارد نیز دارای پشته فرهنگی است.

امروزه چون در فرش دستباف تبریز تولیدات گسترده تر و متنوع تری را شاهد هستیم، تنوع طرح و نقش نیز در فرش تبریز بیشتر خواهد بود.

نکته مهم دیگری که در خصوص فرش تبریز وجود دارد آن است که فرش تبریز به سبب تنوع بسیار بالای طرح و رنگ و همینطور نخ های اعلا و بافت بسیار ریز آن از قیمت بالاتری برخوردار است که خب فرش و قالی های کاشان از این خاصیت برخوردار نیستند.

نکته ای که امروزه مقایسه تطبیقی نقوش فرش کاشان و تبریز را سخت می کند در هم آمیختگی فرهنگی نقاط مختلف کشور و حتی دنیا است به این صورت که با نوآوری ها و ورود نقوش جدید، ان اصالت و خاص بودن تا حدودی از بین رفته و فرش هایی را که امروز آن هم به طور ماشینی تولید می شوند، نمی توان از هم باز شناخت. به طور مثال در چند سال گذشته تغییراتی در نقوش فرش تبریز پدیده آمده از آن جمله است ایجاد طرح های زیرخاکی و یا القای عمق و سه بعدی گونگی در فرش تبریز. اما ویژگی ای که در هر دوی این فرش ها وجود دارد این است که طرح های اصیل و اولیه ای را دارا هستند که به دیگر شهر ها تسری پیدا کرده اند و همه گیر شده اند.

در کل می توان گفت نقش اولیه اکثریت قالی های ایرانی یعنی طرح ترنج و لچک ریشه در شهر کاشان دارد. و اما نقوش مختلف و متنوعی در کاشان و تبریز وجود دارد. این نقوش به دو دسته کلی تقسیم می شوند: ترنج دار و بی ترنج. نقوش تبریزی متنوع تر و دارای رنگ و لعاب بیشتر هستند و به طریق اولی دارای قیمت بالاتر هستند خصوصا در حیطه فرش های دستبافت با طرح های اصیل و نفیس.

 

اشتراک گذاری122توئیت76اشتراک گذاری30
علی صدوقی

علی صدوقی

مرتبط پست ها

هیچ محتوایی موجود نیست

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی

  • صادرات فرش ماشینی (3)
  • مصاحبه با علی صدوقی (1)
  • مقایسه نقوش فرش کاشان و تبریز (1)

مصاحبه با علی صدوقی

اینستاگرام

  • نخستین جشنواره فجر مدیریت ایران با عنون جایزه ملی مدیریت ایران به همت معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت ۱۶ اسفند برگزار شد.
از مهم‌ترین اهداف این جشنواره رونمایی و معرفی اولین جایزه ملی مدیریت ایران به عنوان محرکی برای فعالان اقتصادی کشور بود تا تلاش کنند با ارائه راهکارها و پیشنهادهای عملیاتی و راهبردی به مسئولان و فعالان اقتصادی و صنعتی در ترسیم نقشه راه توسعه پایدار ملی یاری کنند.
.
.
The first Iranian management festival of Fajr with the title of National Management Award of Iran was held by the Deputy Minister of Education, Research and Technology of the Ministry of Industry, Mines and Trade on March 7th. One of the most important goals of this festival was to unveil and introduce the first National Management Award of Iran as a motive for economic activists in the country to try to provide solutions and strategic proposals to authorities and economic and industrial activists to draw a national sustainable development roadmap.
.
.
ستعقد وزارة التعليم والبحث والتكنولوجيا ووزارة الصناعة والمعادن والتجارة أول مهرجان لجائزة  فجر الإيرانية مع العنوان الوطني لإيران في 7 مارس.
من أهم أهداف هذا المهرجان الكشف عن أول جائزة الإدارة الوطنية الإيرانية وتقديمها كحافز للناشطين الاقتصاديين في البلاد لمحاولة تقديم الحلول والمقترحات الاستراتيجية  للمسؤولين والناشطين الاقتصاديين والصناعيين في رسم خارطة الطريق الوطنية للتنمية المستدامة.
.
#کارآفرینی #خاطرات_من #کسب_کار #مشتریان_ما #alisadooghi #علی_صدوقی 
#کارآفرین #فرش #فرش_ایرانی
#businessowner #mybussiness #entrepreneurship #workoutmotivation
  • آیا واقعا فرش ارزان شد ؟؟؟
.

گاهی اوقات تبلیغاتی رو در سطح شهر یا بیلبورد ها می بینیم که مارو به سوال وا می داره که چقد این شعار ها می تونن واقعیت داشته باشن یا صرفا شعارها و کمپین های پرسرو صدای تبلیغاتی چقدر ویژگی های واقعی یک محصول رو به ما نشون میدن و چقد در زمان خرید تناقض ها آشکار می‌شوند یا گاها مشتری بدون اطلاع از نوع محصولی که خریداری می‌کند متوجه این نمیشود که کالای خریداری شده شاید یک محصول با کیفیت و استاندارد برخلاف تبلیغات اعلام شده نیست 
داخل این ویدئو تجربه خودم نسبت به این موضوع رو به اشتراک گذاشتم که امیدوارم برای شما مفید باشه
..
Sometimes we see advertisements around the city and on billboards that make us question the truth behind them. Are they real or are they just propaganda slogans whose discrepancies are revealed after consuming.
Sometimes the customer buys some product, without actually realizing the fact that the purchased product may not have the same quality and standard as shown in its advertisements. In this video, I am sharing my experience on this issue, which I hope will be useful for you.

.
.في بعض الأحيان نرى إعلانات في المدينة أو على لوحات إعلانية تجعلنا نتساءل عن مدى صحة هذه الشعارات ، أو كيف تظهر لنا الشعارات الصاخبة والحملات الإعلانية الميزات الحقيقية للمنتج. وكم عدد التناقضات التي تم الكشف عنها وقت الشراء ، أو في بعض الأحيان ، لا يدرك العميل ، دون معرفة نوع المنتج الذي يشتريه ، أن المنتج الذي تم شراؤه قد لا يكون منتجًا عالي الجودة ومعيارًا مخالفًا للإعلان. في هذا الفيديو ، شاركت تجربتي في هذا الموضوع ، والتي آمل أن تكون مفيدة لكم.

#تبلیغات #بازاریابی #فرش #فرش_ارزان_شد 
#کارآفرینی #کسب_کار #کارآفرین #علی_صدوقی #فرش_ایرانی #موفقیقت #کسب_کار 
#Advertisement #Marketing #Carpet #Carpet_became_cheap
#Entrepreneurship #business #entrepreneur #Ali_Sadoughi #Persian_carpet #success #business
  • همۀ ما، در خانواده و تحت شرایط محیطی به خصوصی متولد می‌شویم و رشد می‌کنیم. در واقع انسان در هر کجا که رشد کرده باشد تحت تأثیر مجموعه ای از آموزش‌های آن محیط بخصوص است. که بر تفکر و رفتار ما تاثیر می‌گذارد و آن را شکل می‌دهد. خیلی اوقات تصمیم‌هایی می‌گیریم که ناخودآگاه تحت تاثیر محیطی که در آن رشد کرده ایم است. خودشناسی فرایندی ست که به هر انسانی که خواهان دست یافتن به انتخاب آگاهانه است کمک می‌کند. هنگامی که شما ارزش‌ها و اولویت‌های خود را در زندگی مشخص کنید برای انجام کاری که تمایلی برای پذیرش آن ندارید کمتر تحت تاثیر فشار‌های اجتماعی قرار می‌گیرید. 
.
كلنا ولدنا في أسرة وفي بيئية خاصة. في الواقع ، يتأثر البشر أينما نشأوا بمجموعة من التعاليم من تلك البيئة الخاصة. مما يؤثر ويشكل تفكيرنا وسلوكنا. غالبًا ما نتخذ قرارات تتأثر لا شعوريًا بالبيئة التي نشأنا فيها. معرفة الذات هي عملية تساعد أي إنسان يرغب في اتخاذ قرار مستنير. عندما تحدد قيمك وأولوياتك في الحياة ، فأنت أقل عرضة للضغوط الاجتماعية لفعل شيء لا تريد قبوله.
.
#فرش‌ #فرش_ایرانی #کاشان #فرش_دستباف #carpet #rug  #السجاد  #مفروشات #خودشناسی #کارآفرینی #کسب_کار #علی_صدوقی
  • مصاحبه با علی صدوقی 
(جوانترین کارآفرین فرش ماشینی)
علی صدوقی جوانترین کارآفرین فرش ماشینی در ایران که به تازگی جایزه کارآفرینی برتر ملی ایران را اخذ نموده 

ضمن عرض تبریک به مردم ایران در‌ مصاحبه خود گفت :بنده که در  آستانه ۳۰ سالگی هستم فعالیت خود را از دوران نوجوانی در صنعت فرش ماشینی و صادرات آن آغاز کردم که شکوفایی و شروع حرفه ای کار‌ خود را از زمان دوران تحصیلی دانشگاه در شرکت پدر و با راهنمایی ایشان آغاز نمودم 

وی افزود: امروزه برای فروش بین المللی و ورود به بازار های صادراتی دانستن زبان های خارجی عربی و انگلیسی و آشنایی به فرهنگ زندگی کشور ها برای ایجاد ارتباط با آن ها ضروری است 

#فرش_ماشینی 
#فرش #کارآفرینی 
#فرش_کاشان #فرش_ایرانی
  • فرا رسیدن سال نو همیشه نوید بخش افکار نو، کردار نو و تصمیم های نو برای آینده است. آینده ای که همه امید داریم بهتر از گذشته باشد. در سال نو، ۳۶۵ روز سلامتی، شادی، پیروزی، مهر و دوستی و عشق را برای شما آرزومندم

#تبریک_عیدنوروز #عیدنوروز #سالنومبارک .
  • .
در این موزه فرش های با ارزشی نگهداری 
می شود که قدمت آن ها از قرن ۹ ام هجری تا به امروز می باشد و برای کسانی که در زمینه هنر و خصوصا فرش پژوهش می کنند یک منبع بسیار ارزشمند محسوب می شود. امکانات خوبی در این موزه برای بازدیدکنندگان فراهم شده است و در برخی موارد فیلم ها و اسلایدهایی برای آگاهی بیشتر آن ها پخش می شود.
.
في هذا المتحف ، يتم الاحتفاظ بالسجاد الثمين الذي يعود تاريخه إلى القرن التاسع الهجري حتى يومنا هذا ، وهو مصدر ثمين للغاية لأولئك الذين يبحثون في مجال الفن ، وخاصة السجاد. يحتوي المتحف على مرافق جيدة للزوار وفي بعض الحالات يتم عرض مقاطع الفيديو والشرائح لمزيد من المعرفة.
.

#فرش_ماشینی #فرش_کاشان #فرش_ایران #کارآفرینی #موزه_فرش_ایران 
#rug #persianrug #handmadecarpet
  • .
همان طور که گفته شد در طبقه همکف موزه فرش ایران در 
حدود ۱۵۰ نوع فرش و قالی نگهداری می شوند که در طرح ها و سبک های گوناگونی هستند. در نگهداری انواع فرش ها و گلیم ها در این موزه به قدمت و مرغوبیت آن ها توجه می شود و در کنار آن ویژگی خاص فرش ایرانی نیز از نظر رنگ های به کار رفته ، نوع طرح و بافت ، نقشه و… نیز برای نگهداری فرش ها در نظر گرفته می شود.
.
يتكون المبنى من صالتين وتستخدم القاعات لعرض السجاد المنسوج يدويًا والكليم. استخدام هاذین الصالتين مختلف. عادة ما تستخدم قاعة الطابق الأول للمعارض المؤقتة والموسمية ، أما الطابق الأرضي فهو للمعارض الدائمة ، ويوجد في هذه القاعة حوالي مائة وخمسين سجادة وبساط ، والتي تعتبر من روائع العمارة الإيرانية. ينتمي هذا السجاد في الغالب إلى أهم مراكز نسج السجاد في إيران ، بما في ذلك تبريز وأصفهان وكاشان وكرمان.
.
#فرش_مدرن #فرشبافی #موزه_ایرانی #موزه_فرش_ایران #rugmuseum #persianrug #iraniancarpet #للمفروشات #سجاد_یدوي
  • چند روز پیش بازدید داشتم از تنها موزه فرش ایرانی 
.
تا اونجایی که من میدونم این موزه در سال 56 توسط دولت وقت در نزدیکی پارک لاله ساخته شده 
.
اولین چیزی که در مورد این مکان نظر من رو به خودش جلب کرد نوع معماری ساختمان این موزه بود ساختمان موزه فرش ایران معماری بسیار زیبا و جذابی داره که مخصوصا شکل دار قالی رو برای شما تداعی میکنه
.
قبل مده زرت المتحف الوحيد للسجاد الإيراني
على حد علمي ، تم بناء هذا المتحف في عام 1956 من قبل الحكومة في ذلك الوقت بالقرب من منتزه لاله
أول ما لفت انتباهي حول هذا المكان هو نوع الهندسة المعمارية لمبنى هذا المتحف ، حيث يتميز مبنى متحف السجاد الإيراني بهندسة معمارية جميلة وجذابة للغاية تذكر دار السجاد  بشكل خاص بالنسبة لك.
.
A few days ago, I visited the only museum of persian carpets.
As far as I know, this museum was built in 1978 by the government of that time near Laleh Park.
The first thing that caught my attention about this place was the type of architecture of the museum building.
The building of the Iranian Carpet Museum has a very beautiful and attractive architecture which is a reminiscent of carpets.
#فرش‌ #فرش_ایرانی #کاشان #فرش_دستباف #carpet #rug #موزه_فرش_ایران #السجاد  #مفروشات
  • صادرات از کشوری به کشور دیگر چالش های خود را دارد مخصوصا اینکه بخواهید از یک قاره به قاره دیگر صادرات انجام دهید این چالش ها چندبرابر می شوند.
در بحث صادرات باید قبل از اقدام به فروش بازار هدف و سلیقه مخاطب آن کشور و قاره را بررسی کنید.
من با بیش از 10 سال تجربه صادرات فرش به بیش از 25 کشور دنیا، با المان هایی همچون فرهنگ، جاذبه های گردشگری، خلق و خو و آب هوا میتونم بصورت نسبی این سلیقه را پیش بینی کنم
با من همراه باشید تا این تجربه را با شما به اشتراک بگذارم
.
Exporting from one country to another has its challenges. Now this gets even worse if you want to export from one continent to another.
Before selling goods and exporting, you should check the target market behavior and check what the customer of that country has in mind.
My 10 years of experience in exporting carpets to more than 25 countries around the world has helped me to partially predict important issues raised from culture, behavior, and weather.
Join me as I share this experience with you.

#صادرات #کارآفرینی #آفریقای_جنوبی #بازرگانی #واردات_صادرات #علی_صدوقی 
#export #Entrepreneurship #ali_sadooghi #south_africa
  • درباره من
  • تماس با ما
00989133647713

© alisadooghi.com All rights reserved

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • گالری
  • افتخارات
  • تماس با من
  • درباره من
  • فارسی
  • فارسی