قوانین صادرات فرش ماشینی
تجار و شرکت ها برای صادرات موفق فرش به کشورهای دیگر باید در ابتدا با قوانین صادرات فرش ماشینی آشنایی کامل داشته باشند. صادرات فرش یکی از حوزه های بسیار پرطرفدار در بخش صنایع دستی به شمار می آید. جایگاه فرش ایران در تجارت بین الملل و مجامع بین المللی زبانزد عام و خاص بوده است. تاجران و بازرگانان زیادی اقدام به صادرات فرش نموده اند.
از آنجایی که فرش ایرانی برای کشورهای خارجی جذابیت خاصی دارد، لذا باید قبل از هر اقدامی، قوانین صادرات فرش ماشینی را دانست. زیرا مراحل و مقرراتی وجود دارد که در صورت عدم رعایت نکات مربوط به آنها، تجار و بازرگانان خسارت زیادی خواهند دید. بر این اساس بهتر است قبل از انجام این امور با متخصصین و کارشناسان مجرب در این حوزه مشورت کنید. در ادامه مطلب به مواردی مهم در این باره می پردازیم.
در واقع عرضه فرش دستباف ایرانی در بازارهای بین المللی و همچنین افزایش هزینه تولید آن از مواردی هستند که بازار صادرات فرش را تحت تاثیر قرار داده اند. بر این اساس، آگاهی از قوانین صادرات فرش ماشینی اولین قدم برای تاجران تلقی می گردد. بعد از آن می توان به رعایت مقررات عمومی اشاره کرد. این مقررات شامل دارا بودن کارت بازرگانی معتبر به نام متقاضی و همینطور شناسنامه برای فرش صادراتی است. در حقیقت یکی از قوانین مهم و اساسی در شروع صادرات، داشتن کارت بازرگانی می باشد. به طور کلی برای صادرات فرش باید با مراجعه به اتاق بازرگانی منطقه خود تقاضای کارت بازرگانی دهید. بعد از اینکه موفق به دریافت کارت بازرگانی معتبر شدید، آنگاه با داشتن گواهی مبدا می توانید اقدام به صادرات نمایید.
ارائه مطالبی مهم درباره صادرات فرش ماشینی
معمولا به میزان حقوق ورودی که برای ورود فرش به کشور پرداخت می گردد، تعرفه گمرکی صادرات فرش ماشینی گویند. در ضمن تاجران با استفاده از آن می توانند لیست کشورها را با توجه به میزان واردات فرش به دست آورند.
اما در این میان نکته قابل توجه این است که بر اساس قوانین صادرات فرش ماشینی هر گونه فرشی را نمی توان به کشورهای دیگر صادر نمود. مثلا صادرات آن دسته از فرش هایی که تار و پود آنها از الیاف مصنوعی بوده و یا اینکه با نخ های رنگی غیر استاندارد بافته شده است، ممنوع می باشد. به جز این مورد، امکان صادرات سایر فرش ها به کشورهای دیگر وجود دارد.
لازم به ذکر است که طبق آیین نامه اجرایی قوانین صادرات فرش ماشینی، هر شخص می تواند حداکثر 24 متر مربع فرش دستباف صادر نماید. از لحاظ تعداد قطعات فرش هم بر اساس متراژ گفته شده هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد.
البته ناگفته نماند که شماره تعرفه گمرکی صادرات فرش ماشینی نیز جزء قوانین صادرات فرش ماشینی به شمار می آید. این تعرفه یک شماره است که جهت شناسایی در ترخیص کالا به کار می رود.
آشنایی با تعرفه گمرکی صادرات فرش ماشینی
قبل از اینکه کار صادرات فرش را انجام دهید، بهتر است با تعرفه های گمرکی آن بیشتر آشنا شوید. باید بدانید که فرش و کفپوش های دیگر در تجارت بین الملل به فرش های نمدی، بافته شده، گره بافت، منگوله باف و غیره تقسیم بندی می شوند. شایان ذکر است که فرش ایران به علت زیبایی منحصر به فردی که دارد، در کشورهای همسایه بازار بسیار خوبی داشته است.
یکسری کدهای تعرفه گمرکی صادرات فرش ماشینی هستند که بر اساس مقررات و قوانین صادرات فرش ماشینی می باشند. این کدها عبارتند از:
– کد 5701 مربوط به تعرفه گمرکی صادرات فرش ماشینی و کفپوش های دیگر از مواد گره باف، سنجی و آماده مصرف می باشد.
– کد 5702 مربوط به تعرفه گمرکی صادرات کفپوش های بافته شده، آماده مصرف، سنجی و غیره است. علاوه بر آن، گلیم و سوماک نیز متعلق به این کد می باشند.
– کد 5703 مربوط به تعرفه گمرکی فرش از مواد منگوله باف، سنجی و آماده مصرف است.
– کد 5705 نیز کد تعرفه گمرکی صادرات کفپوش هایی از مواد سنجی و آماده مصرف می باشد.
در حالت کلی هر کدی زیر کدهای مخصوص خود را دارد. این کدها شامل انواع فرش و کفپوش می باشند که طبق مقررات صادرات تدوین گردیده اند. همانطور که می دانید، فرش یکی از کالاهای تولیدی ایران به حساب می آید که توانسته جایگاه ویژه ای در زمینه تجارت خارجی به دست آورد. از اینرو، صادرات فرش یک مقوله بسیار مهم برای بازرگانان ایرانی تلقی می گردد که شرایط خاصی دارد.
نحوه صادرات فرش ماشینی
فرش نیز مانند تمامی کالاهای صادراتی باید روند مربوطه را طی نماید. این روند شامل موارد زیر می باشد:
- شناسایی بازار هدف و جذب مشتری
- مذاکره اصولی بین صادر کننده با خریدار و تولید کننده
- عقد قرارداد بین خریدار و صادر کننده
- صدور فاکتور رسمی
- آماده سازی فرش و بسته بندی صادراتی آن با دقت بالا
- دریافت مجوزهای لازم برای صادرات که شامل کارت بازرگانی، فاکتور عدل بندی، برگه اظهارنامه گمرک، مجوز استاندارد، گواهی بازرسی، قرارداد شرکت بیمه و شرکت حمل و نقل و گواهی مبدا می باشد. یقینا اگر کار صادرات فرش را به یک فرد مورد اعتماد، با تجربه و کاربلد بسپارید، این فرآیند با سرعت بیشتری و به بهترین نحو صورت می گیرد.
یقینا عرضه فرش های بی کیفیت با شهرت فرش دستباف ایرانی از قدیم تا کنون یکی از دغدغه های بازار صادرات فرش بوده است. ولی با وجود تحریم ها و کاهش صادرات هنوز هیچ فرشی نتوانسته جای فرش ایرانی را در زمینه صادرات بگیرد. بهترین راهنمای صادرات فرش ماشینی در زمینه قوانین مربوطه، اطلاع از میزان تجارت فرش در کل دنیا و سهم کشور ایران از این محصول می باشد. در این خصوص می توان به تجارت فرش دستباف در یک سال اخیر اشاره نمود که حدود 200 میلیون دلار بوده است. سهم ایران نیز تقریبا 30 درصد این مبلغ می باشد. از طرفی شناخت اوضاع اقتصادی و سیاسی کشور تاثیر به سزایی در افزایش یا کاهش صادرات داشته است.
روش اخذ مجوزهای لازم برای صادرات فرش ماشینی
مراحل اخذ مجوز صادرات و فروش آن در کشورهای دیگر نیاز به تخصص بالایی دارد. علاوه بر آن، شما باید بازار هدف خرید و فروش را پیدا کرده و بر روی قوانین موجود هر کشوری تسلط کافی داشته باشید. در واقع قبل از شروع صادرات باید مجوز آن را اخذ نمود. جهت اخذ مجوز صادرات باید تمامی مدارک مورد نیاز را مرحله به مرحله دریافت نمایید.
1- دریافت کارت بازرگانی به نام شخص صادر کننده
2- اخذ گواهی بهداشت، گواهی استاندارد و قرنطینه
3- تهیه صورت عدل بندی از مراکز مربوطه
اولین مرحله برای شروع صادرات، اخذ مجوز صادرات است. صادرات سبب افزایش سودآوری برای افرادی می شود که به فعالیت در تولید یک محصول می پردازند. همچنین به دنبال بازارهای داخلی و خارجی می باشند. اخذ مجوزهای لازم جهت صادرات نیاز به گذراندن یک سری مراحل دارد. بنابراین شخص صادر کننده باید به ترتیب به انجام آنها بپردازد. موارد زیر از مراحل انجام این کار است:
1-بستن قرارداد با یک شرکت حمل و نقل معتبر
در مرحله اول فرد صادرکننده باید با یک شرکت حمل و نقل قرارداد ببندند.
2-بیمه کردن کالای صادراتی
در این مرحله شخص کالای صادراتی مانند فرش را باید بیمه نماید.
3-اخذ گواهی بازرسی کالا
اخذ گواهی بازرسی از جمله روش های اخذ مجوز صادرات می باشد که توسط خریدار صورت می پذیرد. برای انجام این کار موسسه هایی باید انتخاب شوند که به تایید دو طرف قرارداد برسند.
4-دریافت گواهی مبدا
یکی از مهمترین مراحل در نحوه صادرات کالا، دریافت گواهی از مبدا است. یعنی از محلی که قرار است صادرات انجام شود، باید گواهی اخذ نمود. در این مرحله صدور فاکتور فروش و تایید آن توسط اتاق بازرگانی صورت می پذیرد. سپس اتاق بازرگانی با بررسی مدارکی مانند تصویر بارنامه، کپی پروانه گمرکی و فاکتور فروش اقدام به صدور گواهی مبدا می نماید.
نتیجه گیری
شناسایی قوانین صادرات فرش ماشینی برای فعالیت در زمینه صادرات امری ضروری تلقی می گردد. این قوانین را به صورت مختصر بیان می نماییم.
- یکی از مهمترین قوانین برای این منظور، کارت بازرگانی است که داشتن آن از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
- ممنوعیت صادرات فرش هایی که بافته شده از الیاف مصنوعی بوده و یا از نخ های رنگ شده غیر استاندارد در آن استفاده شده است نیز از دیگر قوانین صادرات فرش ماشینی محسوب می شود.
- داشتن شماره تعرفه گمرکی صادرات فرش ماشینی هم آخرین مورد از قوانین صادرات به شمار می آید. چرا که افراد با داشتن این شماره می توانند به قسمت آمار صادرات و واردات سایت مراجعه نموده و کشورهایی که سابقه صادرات دارند را ببینند.
ذکر این مورد بسیار حائز اهمیت می باشد که فقط آشنایی با قوانین صادرات فرش ماشینی برای صدور این کالا کافی نمی باشد. در واقع برای صادرات فرش مشکلات بزرگی وجود دارد که نبود مطالعات دقیق کارشناسی بر میزان تقاضا، عدم دقت به گسترش بازارهای جدید و موانع داخلی را می توان از جمله این مشکلات دانست.
کسانی که به دنبال صادرات فرش ماشینی هستند ولی با قوانین آن آشنایی کامل ندارند، بهتر است با مشاوران بازرگانی با تجربه مشورت نمایند. اصولا دانستن قوانین صادرات فرش ماشینی جهت صادرات هرچه بهتر کمک شایانی می کند. ولی در کنار آن باید آگاهی های لازم را در مورد عوامل افزایش و کاهش صادرات فرش داشته باشیم. در رابطه با کاهش صادرات می توان به یک سری عوامل خارجی مانند رکود اقتصادی، بحران در بعضی از کشورها و نا آرامی های سیاسی اشاره کرد. امروزه بازارهای صادراتی ایران در حوزه فرش به دو دسته سنتی و جدید تقسیم بندی می شوند.
شما میتوانید با مطالعه مقالات مرتبط با صادرات فرش ماشینی را در دسته بندی صادرات فرش ماشینی بخوانید.
سلام وقت بخیر
صادرات فرش ماشینی به آفریقا هم امکان پذیر هست؟
سلام و عرض ادب
بله امکان پذیر هست، مقاله صادرات فرش به آفریقا را مطالعه نمایید.
https://alisadooghi.com/export-to-africa